Friday, September 25, 2009

check it out

8 perkara yang korang mesti ubah menjelang umur 20 tahun....PENTING

  1. anda masih lagi berperangai macam budak-budak... umur dah 20tahun tapi masih lagi nak beli junkfood. mulut pun asyik nak mengunyah bila mase terluang. ingat kalori bertambah! Usia anda bukanlah remaja lagi.
  2. Anda mudah merajuk. Cepat sangat nak terasa. Benda kecik pun kadang-kadang boleh jadi besar. Beringatlah tak sesuai langsung untuk orang yang dah umur 20 tahun asyik nak merajuk macam budak kecik.
  3. Suka sangat makan benda yang manis-manis. Tetapi malas nak bersihkan balik. Ape ni?
  4. Cuba tengok kejap kat bawah kerusi ke meja ke katil ke mesi ade kertas pembalut makanan macam gula-gula. Paling tak pun mesti ade je plastik atau tisu yang korang campak kat bawah tu sebab malas nak cari tong sampah. Sampai bila nak jadi pengotor?
  5. KAdang-kadang lepas makan coklat atau ape jenis makanan korang malas nak pergi gosok gigi. kadang tu sebelom tidor pun malas nak gosok gigi jugak. Hello budak tadika pun dah pandai nak gogsok gigi sebelom tidor tau.
  6. korang masih lagi nak bertekak dengan kawan-kawan atau adik beradik. Dan yang paling kelakar masing-masing taknak mengalah. Adey... kalau korang dah umur 20 tahun dan ke atas pandai-pandaila pk sendiri.
  7. anda masih lagi menggunakan cadar yang berwarna wani dan brmotifkan kartun..Adush... cubalah matang sikit..
  8. Setiap kali pegi Mcd atau any fast food korang mesti nak beli mainan yang diorang promote.
ha kalau korang rase sampai sekarang stil lagi ade perangai macam ni bawa-bawa la berubah ye

5 shout out:

EkiN JohaN said...

weh..neh sempena besday ak ke post neh?
>>pasan

faridcool said...

ni list prangai ko eh? :P Hahahaha...

ainey maryshal said...

faridcool yang tak cool : kuaja ni cit....

ekinjohan : entahla kin ye lah kot huhu

faiq said...

aku dh 21 tahun...tp aku xnk lepaskan junk food..sedap kot..

lg2 snickers...ko kasi aku 100 pun aku mkn cpt jer abes..hehe

Admin www.morhabshi.com said...

salam ziarah sambil memperkenalkan blog kami (petua dan ramuan herba).

Terima kasih.